Viime aikojen keskusteluissa tietohallintojen kanssa on käsitelty pienkehityksen kuluja. Ongelmana näyttäisi olevan se, että projektit ajetaan maaliin aikataulussa vain näennäisesti onnistuneena. Tekemättömät, alun perin projektiin kuuluneet toteutukset siirretään pienkehityksen budjettiin.
Huonommissa tapauksissa toiminnanohjausjärjestelmää kutsutaan kehitysideoiden hautausmaaksi: Käyttöönotot ovat teknisiä käyttöönottoja, mutta toiminnallinen käyttöönotto jää tekemättä. Usein siksi, että toteutus ei vastaa tarvetta. Kehitysprosessissa on aukkoja, joihin alkuperäinen tarve häviää.
Onneksi nykyinen kehitysprojektien laatu on keskimäärin kohtuullista. Parantamisen varaa on kuitenkin paljon. Esimerkiksi seuraavilla osa-aluilla
Kun lähden suunnittelemaan projektin testausta, niin otan suunnitelmaan kolme tulokulmaa.
Usein toimittajat kritisoivat testitapausten kirjoittamista liiketoiminnan näkökulmasta mm. kommentilla: ”Ratkaisu on toteutettu määrittelyjen pohjalta ja määrittelyjä vasten se pitää testata”. Kommenttiin vastaan aina samalla tavalla: Testauksella on kaksi tavoitetta:
Jotta tavoitteet toteutuvat, pitää testauksessa huomioida liiketoiminta. Testata, että määrittelyt on tehty oikein. Koska määrittelyn virheet ovat aina kalliita virheitä ja asioita joudutaan tekemään uusiksi, toivomme pääsevämme projekteihin mukaan jo määrittelyvaiheessa.
Testauksen laadukkaalla toteutuksella ja nykyaikaisilla työkaluilla saavutetaan seuraavat hyödyt:
Mielestäni Suomi ei lähde nousuun pakonomaisella säästämisellä, vaan järkevällä tekemisellä. Kehitetään tehokkaasti ja saadaan hyödyt täysimääräisinä.
Kiire ei ole oikeasti syy: ”Koskaan ei ole aikaa tehdä kunnolla, mutta aina on aikaa tehdä uudelleen”.
Lue lisää ProjectTOP testauspalvelusta: http://projecttop.fi/fi/testauspalvelut