Kun testataan liiketoiminnalle kriittisiä järjestelmiä, ovat testaajat usein liiketoimintojen asiantuntijoita. Henkilöitä, jotka testaavat oman toimen ohella. Vaikka kuinka yrität rauhoittaa testaustilanteen vain testaukselle, tulee testaajille ulkomaailmasta impulsseja, jotka yrittävät varastaa testaajien huomion. Ihmisen aivoja ei ole suunniteltu moniajoon. Laadukas testaus vaatii kiireettömän ympäristön ja keskittymisen tekemiseen. Tarkoitus ei ole suorittaa ”pujotteluratoja” mahdollisimman nopeasti, vaan varmistaa sovelluksen toimivuus liiketoiminnassa. Huomioitavaa kuitenkin on, että kaikki eivät voi keskittyä täydellisessä hiljaisuudessa.
Haastavat projektit ovat usein aika pitkiä. Vaikka kuinka projektin testaukseen annetaan liiketoiminnan resursseja täyspäiväisesti, niin se ei tarkoita 7,5 h tehokasta peliaikaa päivässä. Jos liiketoiminta ei varasta osaa päivästä, tekee sen itse projekti, some, tai muut henkilökohtaiset asiat. Kokemuksesta voi kertoa, että eristäminen ei toimi. Jotkut henkilöt jopa lopettavat järkevän toiminnan, kun heiltä ottaa pois kommunikointivälineet. Olen nähnyt tämän aiheuttavan jopa paniikkikohtauksen. Itse ratkaisen haastetta seuraavilla toimilla:
Testaajille pitää järjestää aikaa hoitaa muutkin tekemiset, siis työaikana. Pitkissä projekteissa on tärkeää pitää huolta tekijöiden jaksamisesta. Kun ryhmille saa päälle tekemisen meiningin, syntyy hyvää tulosta.
Valitettavasti on vielä monta tekijää, joilla saadaan testaukset tuhottua. Esimerkiksi toteutus ei olekaan valmis, perustiedot eivät ole kunnossa, käyttäjät eivät osaa testattavaa järjestelmää…